10,000 تومان
  • فروشنده : کاربر

  • کد فایل : 49933
  • فرمت فایل دانلودی : .doc
  • تعداد مشاهده : 8k

دسته بندی فابل ها

آخرین فایل ها

- بیشتر -

دانلود تحقیق درمورد ساروج در گذر زمان

دانلود تحقیق درمورد ساروج در گذر زمان

0 8k
دانلود تحقیق درمورد ساروج در گذر زمان

با دانلود تحقیق در مورد ساروج در گذر زمان در خدمت شما عزیزان هستیم.این تحقیق ساروج در گذر زمان را با فرمت word و قابل ویرایش و با قیمت بسیار مناسب برای شما قرار دادیم.جهت دانلود تحقیق ساروج در گذر زمان ادامه مطالب را بخوانید.

نام فایل:تحقیق در مورد ساروج در گذر زمان

فرمت فایل:word و قابل ویرایش

تعداد صفحات فایل:47 صفحه

قسمتی از فایل:

ساروج در گذر زمان:

ساروج یكی از مصالح قدیمی مصرف شده در ایران و بعضی كشورهای كنار خلیج فارس میباشد كه تاریخ شروع كاربرد دقیق آن را نمی توان حدث زد ولی نمونه هایی700 ساله از ساروج هم‌اكنون در نقاط مختلف ایران یافت می‌شوند. از كشورهای دیگری كه ردپایی از ساروج در آن یافتیم و در دانشگاههای آن نیز، به ساروج به عنوان یك ملات نگریسته می‌شود، كشور عمان می‌باشد كه در دانشگاه «سلطان قابوس»، حتی مقاله‌هایی نیز در این زمینه ارائه گردیده است. آخرین باری كه در ایران از ساروج استفاده شده حدود هشتاد سال قبل و در ابتدای دوره پهلوی بوده كه از این تاریخ به بعد این ملات كلا به فراموشی سپرده شده و از صحنه معماری ایران حذف گردیده است و فقط در كتب مصالح به آن اشاره شده‌است.

كاربردهای ساروج:

-     ساروج با توجه به خاصیت اصلی آن یعنی نفوذپذیری بسیار اندك به عنوان روكش در سازه‌هایی كه در تماس مستقیم با آب بوده‌اند مانند آب‌انبارها، حوضها، حمامها و مورد استفاده قرار گرفته است.

-     ساروج با توجه به نحوه اجرای آن از سطحی بسیار بسیار صاف و براق برخورداراست كه این ظاهر ساروج، باعث استفاده از آن در امر تزئینات ساختمان گردیده.

-     نكته: هیچ استفاده سازه‌ای تاكنون از ساروج نشده است.

مواد تشكیل دهنده ساروج:

بدنه اصلی ساروج از تركیب آهك با سیلیس فعال شكل می‌گیرد. نكته مهم در اینجا فعال بودن سیلیس می‌باشد كه به سیلیس آمورف یا بی‌شكل معروف است چرا كه ساختمان آن بلوری نمی‌باشد. در گذشته برای تامین سیلیس از خاكستری كه در محل با سوزاندن فضولات حیوانی حاصل می‌شد استفاده می‌كردند كه امروزه می‌توان از جایگزینهایی مانند سیلكافوم (میكروسیلیس) استفاده كرد.

یكی از معایب اصلی ساروج خاصیت كاهش حجم  آن می‌باشد كه با توجه به كاربرد ساروج در امر پوشش، این خاصیت باعث ترك خوردگی در سطح و در نتیجه ایجاد اختلال در نقش اصلی آن یعنی نفوذناپذیر كردن سطح می‌شود.

برای كاهش اثرات این خاصیت مخرب، در گذشته از الیاف طبیعی كه شامل الیاف گیاهی مانند لوئی كه از نوعی نی بدست می‌آمده و همچنین الیاف حیوانی مانند پشم بز و شتر و یا گاهی موی سر انسان، استفاده می‌شده است. امروزه می‌توان از الیاف مصنوعی مانند الیاف پلیمری، فلزی و یا شیشه‌ای بجای الیاف مصنوعی استفاده كرد.

در بعضی مواقع كه مواد اصلی تشكیل دهنده ساروج كمیاب بوده و یا گاهی برای بدست آوردن ساروجهایی با خاصیتهای مختلف از ماسه ریز دانه استفاده می‌شده است ولی این ماسه كارایی ملات را پایین می‌آورده كه برای جبران آن از خاك رس استفاده می‌شده است.

گاهی مواد افزودنی خاصی مانند تخم مرغ به ساروج اضافه می‌شده كه فقط باید با آزمایش اثرات دقیق آن را تعیین نمود.

ساروج چیست؟

ساروج در گذر زمان:

ساروج یکی از مصالح قدیمی مصرف شده در ایران و بعضی کشورهای کنار خلیج فارس می‌باشد که تاریخ شروع کاربرد دقیق آن را نمی‌توان حدس زد ولی نمونه‌هایی  700  ساله از ساروج هم‌اکنون در نقاط مختلف ایران یافت می‌شوند. از کشورهای دیگری که ردپایی از ساروج در آن یافتیم و در دانشگاههای آن نیز، به ساروج به عنوان یک ملات نگریسته می‌شود، کشور عمان می‌باشد که در دانشگاه «سلطان قابوس»، حتی مقاله‌هایی نیز در این زمینه ارائه گردیده است. آخرین باری که در ایران از ساروج استفاده شده حدود هشتاد سال قبل و در ابتدای دوره پهلوی بوده که از این تاریخ به بعد این ملات کلا به فراموشی سپرده شده و از صحنه معماری ایران حذف گردیده است و فقط در کتب مصالح به آن اشاره شده‌است.

کاربردهای ساروج :

- ساروج با توجه به خاصیت اصلی آن یعنی نفوذپذیری بسیار اندک به عنوان روکش در سازه‌هایی که در تماس مستقیم با آب بوده‌اند مانند آب‌انبارها، حوضها، حمامها و مورد استفاده قرار گرفته است.

- ساروج با توجه به نحوه اجرای آن از سطحی بسیار بسیار صاف و براق برخورداراست که این ظاهر ساروج، باعث استفاده از آن در امر تزئینات ساختمان گردیده.

مواد تشکیل دهنده ساروج :

بدنه اصلی ساروج از ترکیب آهک با سیلیس فعال شکل می‌گیرد. نکته مهم در اینجا فعال بودن سیلیس می‌باشد که به سیلیس آمورف یا بی‌شکل معروف است چرا که ساختمان آن بلوری نمی‌باشد. در گذشته برای تامین سیلیس از خاکستری که در محل با سوزاندن فضولات حیوانی حاصل می‌شد استفاده می‌کردند که امروزه می‌توان از جایگزینهایی مانند سیلکافوم (میکروسیلیس) استفاده کرد. یکی از معایب اصلی ساروج خاصیت کاهش حجم آن می‌باشد که با توجه به کاربرد ساروج در امر پوشش، این خاصیت باعث ترک خوردگی در سطح و در نتیجه ایجاد اختلال در نقش اصلی آن یعنی نفوذناپذیر کردن سطح می‌شود. برای کاهش اثرات این خاصیت مخرب، در گذشته از الیاف طبیعی که شامل الیاف گیاهی مانند لوئی که از نوعی نی بدست می‌آمده و همچنین الیاف حیوانی مانند پشم بز و شتر و یا گاهی موی سر انسان، استفاده می‌شده است. امروزه می‌توان از الیاف مصنوعی مانند الیاف پلیمری، فلزی و یا شیشه‌ای بجای الیاف مصنوعی استفاده کرد. در بعضی مواقع که مواد اصلی تشکیل دهنده ساروج کمیاب بوده و یا گاهی برای بدست آوردن ساروجهایی با خاصیتهای مختلف از ماسه ریز دانه استفاده می‌شده است ولی این ماسه کارآیی ملات را پایین می‌آورده که برای جبران آن از خاک رس استفاده می‌شده است. گاهی مواد افزودنی خاصی مانند تخم مرغ به ساروج اضافه می‌شده که فقط باید با آزمایش اثرات دقیق آن را تعیین نمود

روستاهاي‌ كشورمان‌ به‌ عنوان‌ مراكز توليد فرآورده‌هاي‌ متنوع‌ زراعي‌ و محصولات‌ باغي‌ در ساليان‌ اخير مورد توجه‌ خاص‌ قرار گرفته‌ است. در اين‌ ميان‌ ايجاد فرصت‌هاي‌ توليد تجاري‌ اقلام‌ كشاورزي‌ سبب‌ شده‌ است‌ كه‌ روستاييان‌ با توليدات‌ مرغوب‌ فرآورده‌هاي‌ باغي‌ و زراعي‌ قادر باشند، جهشي‌ قابل‌ توجه‌ در ميزان‌ درآمدهاي‌ سالانه‌ خود به‌ وجود آورند.

اما مشاهده‌ مي‌شود كه‌ اكثر روستاييان‌ هنوز نتوانسته‌اند از فرصت‌ توليد تجاري‌ اقلام‌ كشاورزي‌ به‌ نحو احسن‌ استفاده‌ كنند و همچنان‌ در شرايط‌ خط‌ فقر و آسيب‌پذيري‌ مالي‌ گذران‌ روزمره‌ زندگي‌ قرار دارند.

با آن‌ كه‌ كشاورزي‌ فعاليتي‌ غالب‌ در روستاها به‌ شمار مي‌آيد، ولي‌ تنگناهاي‌ ظرفيت‌ محدود براي‌ گسترش‌ كشاورزي، تعداد بالاي‌ افراد خانوار و فقر و تنگدستي‌ ريشه‌دار موجب‌ شده‌ است‌ كه‌ درآمد سالانه‌ ناشي‌ از فعاليت‌هاي‌ كشاورزي‌ با ميزان‌ مخارج‌ تطابق‌ نداشته‌ باشد و در نتيجه‌ اكثر خانوارهاي‌ روستايي‌ در چنبرهِ‌ معضلات‌ گوناگون‌ روزگار، فقر همراه‌ با تلاش‌ را طي‌ كنند.

چنين‌ شرايطي‌ سبب‌ شده‌ است‌ كه‌ روستائيان‌ چنان‌ كه‌ لازم‌ است‌ توجهي‌ به‌ ساختمان‌هاي‌ محل‌ زندگي‌ خود نداشته‌ باشند و مسكن‌ روستايي‌ به‌ علت‌ قدمت، ضعف‌ ساخت‌ و ساز، نبود دانش‌ فني‌ كافي‌ و اجرايي‌ و بهره‌گيري‌ از مصالح در دسترس، كم‌ دوام‌ و نامرغوب، از وضعيت‌ نامطلوب‌ برخوردار باشد. خانه‌هاي‌ خشتي‌ و سنگي‌ روستايي‌ فاقد پي‌ و داراي‌ ابعاد نامناسب‌ با اندك‌ تكاني‌ فرو مي‌ريزد و از ديدگاه‌ آماري‌ بيشترين‌ علت‌ مرگ‌ و مير در زلزله‌هاي‌ بم، رودبار و منجيل، گلباف‌ كرمان‌ و بالاخره‌ طبس‌ مقاوم‌ نبودن‌ واحدهاي‌ مسكوني‌ روستايي‌ بوده‌ است.

اين‌ واقعيت‌ را همواره‌ بايد درنظر گرفت‌ كه‌ كشور ما يكي‌ از زلزله‌خزيترين‌ كشورهاي‌ دنياست‌ و همواره‌ با خطر زمين‌ لرزه‌هاي‌ شديد كه‌ از مهمترين‌ سوانح‌ طبيعي‌ در ايران‌ محسوب‌ مي‌شود روبه‌روست.

يك‌ كارشناس‌ مركز تحقيقات‌ ساختمان‌ و مسكن‌ در مورد چگونگي‌ آسيب‌پذيري‌ واحدهاي‌ مسكوني‌ روستايي‌ در برابر زمين‌لرزه‌ مي‌گويد: وقوع‌ زلزله‌هاي‌ متوالي‌ و قرار گرفتن‌ بخش‌هايي‌ از كشورمان‌ برروي‌ گسل‌هاي‌ خطرآفرين‌ و وحشت‌و اضطراب‌ از پيامدهاي‌ سوانح‌ طبيعي‌ سبب‌ شده‌ است‌ كه‌ مردم‌ شهر و روستا درصدد مقاوم‌ سازي‌ و يا بهسازي‌ محل‌هاي‌ مسكوني‌ خود برآيند.

در اين‌ راستا، سياستگزاران‌ و سازمان‌هاي‌ كنترل‌ كننده‌ ساخت‌ و ساز اقداماتي‌ براي‌ كنترل، طراحي‌ و اجرا به‌ عمل‌ آورده‌اند كه‌ با تمامي‌ گستردگي، كافي‌ نيست‌ و در نتيجه‌ ناهمگوني‌هاي‌ مشهودي‌ در ساخت‌ و سازها به‌ چشم‌ مي‌خورد. شدت‌ اين‌ وضعيت‌ در جوامع‌ كوچك‌ و روستاها بيشتر است.

پی دی اف داک

تمامي فایل ها این فروشگاه، داراي مجوزهاي لازم از مراجع مربوطه مي‌باشند و فعاليت‌هاي اين سايت تابع قوانين و مقررات جمهوري اسلامي ايران است.
ساخت فروشگاه فایل

عضویت در خبرنامه

ثبت نام کنید و آخرین مقالات و فایل ها را از طریق ایمیل دریافت کنید ، جهت ثبت نام فقط کافی ست که آدرس ایمیل را در کادر زیر وارد نمایید

اعتماد شما، سرمایه ماست


© کلیه حقوق وب سایت ، برای پی دی اف داک محفوظ می باشد .

طراحی و توسعه نرم افزار زهیر